Jan 162017
 

The Council is proud to be participating in the historic DC2017 event in Washington DC by hosting the Pre-Congress Seminar March 14-15, 2017! The DC2017 Congress is a collaboration between the World Federation of Chiropractic (WFC), American Chiropractic Association (ACA) and the Association of Chiropractic Colleges Research Agenda Conference (ACA-RAC) and will be held March 15-18, 2017. For more information and to registration for both the Congress and the Pre-Congress seminar please visit: https://www.acatoday.org/DC2017/About . Hotel accommodations at The Washington Hilton, Washington DC, can be made by visiting URL: https://resweb.passkey.com/go/ACABiennialCongress or by calling: 1-800-HILTONS     CODE:  ACA

ROOM RATE:  $249 per night for single and double occupancy (not including taxes and service fees).

This rate is offered until Wednesday, Feb. 15, 2017 and subject to room availability. After this date, rooms and discounted rates will be based on availability at the hotel.

 

PRE-CONGRESS PEDIATRICS SYMPOSIUM
SCHEDULE(as of 12/20/2016 & subject to change)

  • Earn up to 14 CEUs over 2 days of exceptional educational programming
TUESDAY, MARCH 14
8:00 am – 9:00 am Registration
 9:00 am – 11:00 am In-Office Chiropractic Management of the Post Concussive Pediatric Patient (2 hours)
Elise Hewitt, DC, DICCP
 11:00 am – 11:15 am Break
 11:15 am – 12:15 am Current State of Research in Pediatrics (1 hour)
Katie Pohlman, DC, PhD
12:15 pm – 1:45 pm Lunch on your own
1:45 pm – 3;45 pm Management of Sports Injuries in Children (2 hours)
Randy Hewitt, DC, CCSP, CSCS
3:45 pm – 4:00 pm Break
 4:00 pm – 6:00 pm Setting Our Children Up for Success by Correcting Digestive Issues (2 hours)
Annette Schippel, DC (sponsored by )
WEDNESDAY, MARCH 15
8:00 am – 12:00 pm Assessment and Spinal Manipulation for the Young Pediatric Patient (4 hours)
Elise Hewitt, DC, DICCP
 12:00 pm -1:30 pm Lunch on your own
1:30 pm – 2:30 pm How to Use Research to Build Your Pediatric Practice (1 hour)
Claire Johnson, DC, PhD
 2:30 pm – 3:30 pm Clinical Data Registries: An Overview of How a Pediatric Registry Will Benefit Chiropractic (1 hour)
Christine Goertz, DC, PhD
3:30 pm – 3:45 pm Break
3:45 pm – 4;45 pm Clinical Grand Rounds and Question and Answer Session: Panel Discussion with the Experts (1 hour)
Moderator: Julie Hartman, DC, MS, DICCP, CCRP and all symposium speakers.

Sorry, the comment form is closed at this time.